kolektyvaikolektyvaikolektyvaikolektyvaikolektyvaikolektyvai
Žemaičių g. 14,  LT- 84143 Joniškis,
Tel. (8 426) 53475, faks. (8 426) 53475,
El. paštas:  jkckultura@gmail.com
Direktorė: Gerda Norušaitienė
bendraamziai     ziburys
 



Baltų vienybės dieną – vaikų dailės pleneras ir tradicinis minėjimas


2017, rugsėjo 25



Rugsėjo 22 d. popietę Jauniūnuose, Saulės mūšio pergalės memorialo vietoje, Joniškio kultūros centro Gataučių skyrius surengė Baltų vienybės ir Saulės mūšio pergalės dienos minėjimą bei Joniškio rajono mokyklų ir Rygos lietuvių vidurinės mokyklos (Latvija) dailės plenerą "Saulės mūšio reikšmė istorijoje ir dabartyje". Nuo pusiaudienio iki 14 val. čia vykusiame dailės plenere nupiešta išties gražių, spalvingų pasiūlytos tematikos darbų, kurie vėliau bus plenero vertinimo komisijos įvertinti, o dalyviai – apdovanoti. Plenerą kuravo šio renginio partneris – A. Raudonikio meno mokyklos Dailės skyrius.
Minėjime-koncerte istoriniais žiemgalių kostiumais vilkintys „Aušros“ gimnazijos mokiniai Urtė Oniūnaitė ir Tomas Lesutis įžiebė atminimo ugniakurą, poezija ir istoriniais faktais priminė Saulės mūšio pergalės svarbą. Rygos lietuvių vidurinės mokyklos mokiniai prie lauko riedulio, žyminčio simbolinę Saulės mūšio pergalės vietą, padėjo žaltį primenančią atminties girliandą. Skambėjo Joniškio KC folkloro kolektyvo „Kupars“, rudiškiečio A. Karnišausko dainos, A. Raudonikio meno mokyklos akordeonininkų atliekama muzika. Istorinį Saulės mūšio kontekstą bei jo reikšmę priminė istorikas, profesorius Romas Batūra, atkakliomis joniškiečių pastangomis garsinti šį mūšį renginiais džiaugėsi Lietuvos kultūros fondo valdybos pirmininkas Hubertas Smilgys, apdovanojęs keletą Joniškio krašto žmonių naujausiomis savo išleistomis knygomis. Sveikinimo žodį tarė ir Joniškio rajono meras Gediminas Čepulis.  Baigiantis renginiui visi dalyviai vaišinti gardžia koše.

Nuotraukos    


Teatras „Žiburys“ dalyvavo „Baltijos rampoje“ Jūrmaloje


2017, rugsėjo 19



Rugsėjo 15-17 dienomis Joniškio kultūros centro mėgėjų teatras “Žiburys” dalyvavo Jūrmaloje (Latvija) vykusiame šeštajame Baltijos šalių mėgėjų teatrų festivalyje „Baltijos rampa“. Tai didžiausias ir prestižiškiausias tarptautinio bendradarbiavimo tarp Latvijos, Estijos ir Lietuvos mėgėjų teatrų projektas ir festivalis, kas du metai rengiamas vis kitoje šalyje iš minėtų.
Šių metų festivalio organizatorius – Latvija, tad visų trijų šalių mėgėjų teatrams pasiūlyta idėja – pasikeisti režisieriais bei suvaidinti kitos šalies autoriaus pjesę. Lietuvoje su teatrais dirbo po vieną režisierių iš Estijos ir Latvijos. O lietuviai režisieriai spektaklių statyti vyko į Latvijos ir Estijos teatrus.
Su Joniškio kultūros centro teatro “Žiburys” aktoriais spektaklį pagal Zonės Pamšės pjesę “Burkuojantys balandėliai” statė režisierė Inta Kalninia iš Latvijos. „Burkuojantys balandėliai“ – šmaikštus ir gyvas pasakojimas apie penkių kaimo gyventojų santykius ir kasdienybę, jų reakcijas į modernėjantį pasaulį. Spektaklis primena jau nykstantį natūralų kaimo žmonių bendravimo modelį, kai svarbiausi gyvenimo įvykiai aptariami kartu dirbant ūkio darbus, prisimenant praeitį bei lyginant ją su dabartimi.
Joniškio žiūrovai iki šio tarptautinio festivalio “Burkuojančius balandėlius” jau matė ne kartą. Parodytas spektaklis jau ir Latvijoje, kitame, anksčiau vykusiame mėgėjų teatrų festivalyje Limbažiuose. O Jūrmaloje vykusio festivalio, kurio atidaryme dalyvavo net Latvijos kultūros ministrė Dacė Melbardė, spektaklius vertino profesionalių kritikų grupė. Joniškiečiai pagirti už spektaklio paprastumą ir nuotaikingumą bei aktorinį darbą. Iš Jūrmalos “Žiburys” parsivežė ne tik gerus įspūdžius, bet ir Latvijos nacionalinio kultūros centro padėką.
Festivalyje ne tik vaidinta, diskutuota, dalintasi patirtimi, bet ir naujiems kūrybiniams įkvėpimams apsilankyta Kemerių raiste, grožėtasi įstabia laukine augmenija.

Nuotraukos     


Kol Žiemgala dar mumyse žaliuoja


2017, rugsėjo 18



Rugsėjo 15 d. Joniškio kultūros centre vyko Žiemgalos-aukštaičių kultūros draugijos 20-mečio renginių ciklo atidarymas, kurį iliustravo kraštiečio dailininko Viktoro Žilinsko dailės darbų parodos „Žalia Žiemgala“ pristatymas.  švęsti.

Skaityti toliau      


Įsimintina ir aktyvi „ETC“ vasara


2017, rugsėjo 1



Joniškio kultūros centro jaunimo kultūros klubas ir dainavimo studija „ETC“ bei jų pamaina „Mažieji „ETC“ šią vasarą buvo ypač aktyvūs bei laukiami daugelio regiono ir rajono kultūros renginių dalyviai. 

Skaityti toliau      


Žagarės vyšnių festivalyje – “Kupars” programa “Žagarvyšnių sutartinė”


2017, liepos 17



Liepos 15 d. Žagarės vyšnių festivalyje, Žagarės dvaro terasoje Joniškio KC folkloro kolektyvas “Kupars” su bendraminčiais parodė naują programą “Žagarvyšnių sutartinė”. Pirmą kartą suskambo ragai ir skudučiai, pagaminti iš žagarvyšnės medžio. Instrumentus pagamino tautodailininkas Albertas Martinaitis iš Šiaulių. Juos prakalbino folkloro kolektyvas "Kupars" ir jo bičiuliai. Pasirodyme skambėjo ragų muzika, sutartinės, dainos, kviesta šokiui. Kolektyvo “Kupars” vadovė Rita Kipšaitė-Balčiūnienė tądien žiūrovams sakė, kad žagarvyšnių sutartinę galima suprasti ne tik kaip liaudies muzikos žanrą, kuris apima muzikavimą, dainavimą ir šokį, bet ir plačiaja prasme – kaip žagarvyšnės medžio, virtusio muzikos instrumentu, draugystę su žmogumi, skleidžiant prigimtinę mūsų kultūrą.
Nuotraukos E. Šivickaitės ir Kultūros centro.


Kelias dienas renginiais džiugino Joniškio miesto dienos šventė „Vien tik retro“


2017, liepos 10



Liepos 6-9 dienomis Joniškis šventė savo gimtadienį, įprasmintą pavadinimu „Vien tik retro“, kuris atspindėjo daugelio Joniškio miesto dienos šventės renginių dvasią.

Skaityti toliau      


Gamtos prieglobstyje ūžė “Šventa Jona vakarėlis”


2017, birželio 26



Birželio 23-osios vakarą “Sidabros” poilsio zonoje burtasi tradiciškai švęsti trumpiausią metų naktį – Jonines. Prie žolynais apipintų vartų į šventės erdves pirmiausia kviesta nusiprausti rasų vandeniu ir taip atlikti įvesdinimo į “Šventą Jona vakarėlį” ritualą. Raginta kupoliauti, pinti vainikus, skanauti arbatinės “Žiniuonių apžavai” katile verdamos vaistažolių arbatos. Juolab, kad čia masino ir sūris su medumi bei kiti gardėsiai. Prisikupoliavę žolynų skubėjo pas vietos būrėjas ir klausėsi ateities spėjimų. Puošniu žiemgalės kostiumu vilkinti Joniškio KC mėgėjų teatro “Žiburys” aktorė Vidutė Petraitienė džiugino visus prasmingais Joninių tradicijų tekstais, kviesdama į vakarėlį, kuriame netrūko sutartinių, liaudies dainų, romansų, folkšokių, linksmų žaidimų. Siautulingą Joninių nuotaiką joniškiečiams kūrė Joniškio KC kolektyvai: folkloro ansamblis “Kupars”, romansų grupė “Ašalia”, Skaistgirio folkloro kolektyvas, Maldenių moterų kolektyvas bei Žagarės “Švėtė” ir Tytuvėnų kultūros centro ansamblis “Svaja”. Kartu su joniškiečiais folkšokiuose linksminosi ir šventėje dalyvavęs LR Seimo narys Vitalijus Gailius, renginio organizatorei, kolektyvų “Kupars” ir “Ašalia” vadovei Ritai Kipšaitei-Balčiūnienei už etninių tradicijų puoselėjimą įteikęs įrėmintą “Tautišką giesmę”. Skanauta koše bei kitais šventės organizatorių siūlytais gardumynais. Netrūko liaudiškų pokštų ir žaidimų. Galiausiai temstant įžiebtas Joninių laužas bei vainikuoti keturi įvairaus amžiaus šventėje dalyvavę Jonai. Dar ilgai linksmai sukosi šokėjai ir poromis, ir rateliais. Aitriai kvepėjo šviežiai surištos vantos, skirtos tiems, kas patingėjo kartu su bendruomene pasidžiaugti trumpiausios vasaros nakties stebuklu…


Vaikų gynimo diena: smagus koncertas ir „Taikos glėbys“


2017, birželio 2



Birželio 1 d. tradiciškai estradoje prie Joniškio kultūros centro karaliavo vaikai – linksmintasi Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga bei įsijungta į šalies akciją „Taikos glėbys“. Šventės išvakarėse Joniškio vaikų darželių auklėtinių, jų tėvelių ir auklėtojų pastangomis ryškiomis pačių pagamintomis gėlėmis pražydo ir lauko estrada, ir aikštė. Taip visuomenei pateikta kūrybinių darbų-gėlių paroda „Vaikyste, nusijuok“. Kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro „Bendraamžiai“ Pepių komanda bei kiti pasakų personažai džiugino smagiais teatriniais etiudais ir net akrobatika, dainavo ir šoko vaikų darželio „Mažylis“ ir  muzikos mokyklos JAMAHA, vaikų darželio „Vyturėlis“, vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“, vaikų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“, Joniškio kultūros centro vaikų klubo „Mažieji ETC“ bei Londono lituanistinės ir menų mokyklos „Kodėlčius“ auklėtiniai. Netrūko žaidimų, bendrų ratelių ir kitokių linksmybių.
Visi susirinkusieji ne tik linksminosi, šoko, dainavo, bet ir tapo visuotinės apsikabinimo akcijos dalimi. Renginio globėjas Joniškio rajono savivaldybės meras Gediminas Čepulis pasveikino vaikus su Tarptautine vaikų gynimo diena ir pakvietė apsikabinti su esančiais šalia. Šia iniciatyva siekta parodyti jaunajai kartai, kad taika prasideda nuo labai paprastų dalykų – draugiško apsikabinimo, tarpusavyje pasidalintos bendražmogiškos šilumos. Po šio mielo akcijos ritualo į dangų pakilo balti mero vaikams dovanoti balionai.


Atmintis apie praeitį skleidėsi gausios nosinaičių kolekcijos pristatyme


2017, gegužės 12



Gegužės 11 d. Joniškio kultūros centre surengtas tautodailininkės, Mato Slančiausko progimnazijos mokytojos metodininkės Ugnės Vaineikienės surinktos nosinaičių kolekcijos momentinės parodos “Mamos nosinaitė” pristatymas – vakaronė.

Skaityti toliau      


Pieštuko virtuozas sužavėjo ir darbais, ir savo kultūrinėmis iniciatyvomis


2017, gegužės 5



Balandžio 28 d. vakarą Joniškio kultūros centre pristatyta kelmiškio dailininko Andriaus Seselsko grafikos darbų paroda „Talėja“.

Skaityti toliau      


Festivalis „Terpsichorės keliais“ – duoklė tarptautinei šokio dienai 


2017, gegužės 3



Balandžio 29 dieną Joniškio kultūros centre vyko 8-asis tradicinis respublikinis vaikų ir jaunimo šiuolaikinių šokių festivalis „Terpsichorės keliais“, skirtas tarptautinei šokio dienai.  Prieš festivalį Joniškio miesto centre organizatoriai surengė šokio sąspietį, tapusį gyva renginio reklama.

Skaityti toliau      


„Popietėlėje mažutėliams“ linksmai švęstos Vaikų Velykėlės


2017, balandžio 24



Balandžio 23 d. Joniškio kultūros centre surengtas renginys patiems mažiausiems – „Popietėlė mažutėliams“, skirta Atvelykiui, Vaikų Velykėlėms. Jaunimo kultūros klubas „ETC“ bei vaikų ir jaunimo teatras „Bendraamžiai“ sekė vaikams bei jų tėveliams pasakas, čia pat jas inscenizuodami pasakų personažų pasirodymais. Mažieji pasakų klausytojai turėjo progą ir patys dalyvauti vaidinimuose. Renginyje ridenti Atvelykio margučiai, žaista, dainuota ir šokta.
Linksmas ir atraktyvus renginys mažyliams pavyko, tad nuspręsta „Popietėlės mažutėliams“ rengti ateityje ir toliau.

Nuotraukos     

 

Iš Meninės raiškos programų rėmimo lėšų bus finansuojamos penkios paraiškos


2017, balandžio 19

Nuo kovo 20 d. iki balandžio 10 d. imtinai buvo skelbtas paraiškų priėmimas dėl Meninės raiškos programų rėmimo iš Joniškio  kultūros centro biudžeto. Per šį laikotarpį gautos penkios paraiškos, kurių pateikėjai: Skaistgirio miestelio bendruomenė, LPS „Bočiai“ Joniškio rajono bendrija, VšĮ „Joniškio ligoninė“, Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos Joniškio skyrius.
Nuspręsta iš dalies finansuoti šių pateikėjų programas, lėšas skiriant kolektyvų vadovų atlygiui:
1. Skaistgirio miestelio bendruomenės  moterų vokalinio ansamblio „Retro“ programai „Retro vėl skamba, sugrįžta“ 340 eurų;
2. LPS „Bočiai“ Joniškio rajono bendrijos vokalinio ansamblio programai  „Gyvenimo viltis muzikoje“ 340 eurų;
3. VšĮ „Joniškio ligoninė“ darbuotojų vokalinio ansamblio “Salvia”  programai  „Dainoj atrask save“  340 eurų;
4. Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos Joniškio skyriaus vokalinio ansamblio “Sidabrė”  programai „Mūsų dainos ir dienos“ 340 eurų;
5. Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos Joniškio skyriaus šokių kolektyvo „Giedruma“  programai  „Šokim ir gyventi bus šviesiau“  340 eurų.
Iš viso meninės raiškos projektams skirta 1700 eurų.
Kviečiame paraiškų teikėjų atstovus pasirašyti finansavimo sutartis.

Pasitinkant Tarptautinę kultūros dieną – pagerbti rajono kultūros žmonės


2017, balandžio 14



Balandžio 13-osios vakarą artėjančios Tarptautinės kultūros dienos proga Joniškio kultūros centre pagerbti rajono kultūros žmonės.

Skaityti toliau      


Pristatyta kraštiečio dailininko Sigito Prancuičio retrospektyvinė paroda


2017, balandžio 3



Kovo 30 d. Raudonojoje sinagogoje vyko Joniškio kultūros centro surengtos kraštiečio dailininko Sigito Prancuičio retrospektyvinės parodos "Metaforų konceptai" (1967−2017, tapyba, skulptūra, asambliažai) pristatymas.

Skaityti toliau      


Teatro dienai – ypatinga spektaklio premjera


2017, kovo 30



Kovo 29 d. Joniškio kultūros centre joniškiečiams parodyta neeilinė teatro „Žiburys“ spektaklio „Burkuojantys balandėliai“ premjera, skirta tarptautinei teatro dienai.

Skaityti toliau      


Pavasarį skelbė liaudiškų šokių festivalis „Šokim šokimėlį“


2017, kovo 27



Kovo 24 d. Joniškio kultūros centre vėl šėlo tradicinis respublikinis jaunimo liaudiškų šokių festivalis „Šokim šokimėlį“, sukvietęs jaunimo liaudiškų šokių kolektyvus iš Šiaulių, Kuršėnų, Pakruojo, Biržų, Mažeikių ir Joniškio. Šis renginys organizuojamas kasmet, juo siekiama puoselėti tautinio šokio tradicijas, atskleisti kolektyvų vadovų kūrybinę veiklą, skatinti kolektyvus dalintis choreografine patirtimi, bendrauti, keistis koncertinėmis programomis.  
Festivalyje žiūrovai išvydo ir senbuvių, ir naujų, jame dar nematytų kolektyvų. Visi dalyviai festivalio vedėjų buvo gražiai pristatyti, tad beliko tik pateisinti žiūrovų lūkesčius. Ir išties jaunystė ir liaudiškas šokis sudrebino Joniškio kultūros centro sceną! Be joniškiečiams savų kolektyvų, Mato Slančiausko progimnazijos jaunimo liaudiškų šokių kolektyvo „Kibirkštėlė“ ir festivalio šeimininkų – Joniškio kultūros centro jaunimo liaudiškų šokių  kolektyvo „Ratilis“, scenoje sukosi – Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių kolektyvas "Liuoksinis", Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro vaikų liaudiškų šokių studija „Diemedėlis“, Pakruojo „Atžalyno“ gimnazijos jaunuolių liaudiškų šokių grupė, Mažeikių choreografijos mokyklos liaudiškų šokių ansamblis „Kauškutis“, Biržų kultūros centro liaudiškų šokių kolektyas „Raitytinis“.
Festivalį užbaigė visų kolektyvų finalinis šokis. Visiems šokių kolektyvų vadovams įteiktos padėkos bei atminimo dovanos. Gėlių puokšte tradiciškai savo vadovą Vitoldą Krajiną pagerbė ir ratiliečiai.

Nuotraukos


Pristatyta piešinių ant stiklo paroda „Stiklo kalnas“


2017, kovo 20



Kovo 17 d. Joniškio kultūros centro II a. salėje pristatyta dailininkės Dalios Stalauskienės (Molėtai) autorinių piešinių ant stiklo paroda "Stiklo kalnas".

Skaityti toliau      


Skelbiamas paraiškų priėmimas dėl Meninės raiškos rėmimo iš Joniškio kultūros centro biudžeto


2017, kovo 17

Nuo kovo 20 d. iki balandžio 10 d. imtinai skelbiamas paraiškų priėmimas dėl Meninės raiškos programų rėmimo. Programos konkurso būdu bus remiamos iš Joniškio kultūros centro biudžeto lėšų pagal individualias Joniškio rajone veikiančių juridinių asmenų paraiškas. Programomis siekiama plėtoti kokybišką ir įvairialypę mėgėjų meno veiklą, Joniškio rajono savivaldybės gyventojų meninį ugdymą ir užimtumą. Programų uždaviniai: skatinti bendruomenių kultūrinį aktyvumą, mėgėjų meno kolektyvų konkurenciją, sudaryti sąlygas visuomenei dalyvauti kultūriniame gyvenime, skatinti veiklą, skirtą turiningam laisvalaikiui ir užimtumui, ypač vaikų ir jaunimo.
Paraiškas gauti finansinę paramą gali teikti savivaldybės teritorijoje veikiantys juridiniai asmenys, kuriuose yra mėgėjų meno kolektyvai. Paraiška turi būti užpildyta Meninės raiškos programų rėmimo iš Joniškio kultūros centro biudžeto nuostatais reglamentuota forma, pasirašyta vadovo tos įstaigos ar organizacijos, kurios vardu bus vykdoma veikla.
Detalesnės informacijos galima kreiptis: Joniškio kultūros centras, tel. (8426) 53 475. Paraiškas teikti Joniškio kultūros centro raštvedei.

DOKUMENTŲ SĄRAŠAS      PARAIŠKA   NUOSTATAI   ATASKAITOS FORMA


Nepriklausomybės atkūrimo dienai – šventinis ir padėkos koncertai


2017, kovo 14



Kovo 11-ąją Joniškio kultūros centre vyko tradicinis mėgėjų meno kolektyvų šventinis koncertas „Su meile Lietuvai“, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai. 

Skaityti toliau      


Moters dienai – interaktyvi paroda kūrybiškumui įkvėpti


2017, kovo 9



Kovo 8-ąją, Tarptautinę moterų solidarumo dieną, Joniškio kultūros centre vyko šiaulietės tekstilininkės Izoldos Gaigalaitės-Žagrakalienės taikomosios tekstilės momentinė, interaktyvi paroda „Moteris-paukštis“. Susirinkusiai auditorijai šiuolaikinio šokio studijos „Stichija“ merginos (vadovė Sigma Jonušienė) specialiai sukurtu šokiu su skaromis įvaizdino laisvą moters kūrėjos dvasią bei gyvai eksponavo pristatomus kūrinius.

Skaityti toliau      


Lietuvos vaikų ir moksleivių konkurso „Tramtatulis“ vietinis turas joniškiečiams buvo dosnus


2017, kovo 3



Kovo 2 dieną Joniškio kultūros centre vyko Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų konkurso „Tramtatulis“ rajoninis turas.

Skaityti toliau      


Užgavėnėse varžėsi tradicija ir naujovės


2017, kovo 1



Vasario 28-ąją Joniškyje nuo pat ryto siautėjo kviesliai į Užgavėnes, žadėdami tikrą varžytuvių šėlą, rietuves blynų ir kitokių linksmybių. Kaukėti užgavinėnai, po miestą vežioję didžiulę ratuotą Morę, joniškiečiams priminė, kad laikas žiemą vyti lauk. Tad pavakare aikštėje prie Joniškio kultūros centro prigužėjo nemažai talkininkų išguiti žiemos tingulį ir atšvęsti pavasario išvakares.
 Užgavėnių maskarade kaukėtųjų buvo į valias. Ir tradicinių, ir nelabai... Aršiame mūšyje santykius aiškinosi liaudies tradicija (folkloro kolektyvas “Kupars”) ir šiandieninės naujovės (jaunimo kultūros klubas “ETC”) bei jų palaikymo komandos. Visi stebėjo Lašininio Mėsėdo pulko ir Kanapinio aerobikos "chebros" kautynes. Varžytasi komandoms prisistatant, dainomis ir šokiais, jojant šluotomis bei traukiant virvę. Mūšiams vadovavo aštrialiežuvė generolė, botaguota ragana (teatras “Žiburys”). Su trenksmu Gavėnas iš Skaistgirio perskaitė Užgavėnių rezoliuciją, kuri mokė teisingai gyventi – be tingulio, pykčio ir pavydo. Čia pat veikė ir dvi blyninės (teatras “Bendraamžiai” ir Joniškio KC Skaistgirio skyrius), tai visi skubėjo kirminą marinti, sočiai blynų priragauti. Prisišokta, prisipramogauta užtektinai. Galiausiai iškilmingai ir su pasimėgavimu supleškinta Morė. O Lašininio ir Kanapinio komandos galiausiai susitaikė, supratę, kad pavasaris visiems yra mielas ir jis neišvengiamai ateis, nesvarbu, kokiais būdais jis prisikviečiamas.

Nuotraukos


Lietuvos valstybės atkūrimo diena švęsta įspūdingai


2017, vasario 17



Joniškio kultūros centras 99-ąsias Lietuvos valstybės atkūrimo metines joniškiečius pakvietė švęsti įsitraukiant į pilietinę akciją „Laisvės skrydis“, dalyvaujant minėjime prie Joniškio miesto Lietuvos nepriklausomybei skirto paminklo, Kultūros centre grožintis specialiai šiai progai sukurtu šokio spektakliu „Laisvės skrydis“ bei Evelinos Sašenko ir styginių kvarteto koncertine programa „Viskas, ko tavęs prašau“. 

Skaityti toliau      


„Laisvės skrydis“: kūrybinės edukacijos ir miesto puošyba


2017, vasario 7



Joniškio KC jaunimo kultūros klubo „ETC“ iniciatyva Joniškio rajono bendruomenės jau trečius metus pakviečiamos į pilietiškumo akciją "Laisvės skrydis“ – artėjant Vasario 16-ajai, Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, puošti tautinės vėliavos spalvų paukščiais miesto erdves.

Skaityti toliau      


Kviečia lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų konkursas „Tramtatulis“


2017, vasario 6




2017 m. kovo 2 d. 14.00 val. Joniškio kultūros centre, II aukšto salėje, vyks Joniškio rajono Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų konkurso „Tramtatulis“ vietinis turas, skirtas Piliakalnių ir Tautinio kostiumo metams paminėti.
Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso tikslas – skatinti jaunąją kartą domėtis savo krašto tradicine kultūra, skleisti liaudies kūrybą, ugdyti jaunuosius folkloro atlikėjus (dainininkus, muzikantus, pasakotojus). Konkurse kviečiame dalyvauti 3–7 metų vaikus ir 1–12 klasių moksleivius. Visi dalyviai bus skirstomi į keturias amžiaus grupes.
Konkurse rungsis solistai ir atlikėjų grupės, kurias sudaro 2–5 atlikėjai, išskyrus skudutininkų ansamblius – juose gali būti iki 6 atlikėjų. Konkurso dalyvių repertuarą sudaro du vienos rūšies liaudies kūriniai, kurių bendra trukmė – iki 5 minučių. Tai gali būti tautosakos tekstai (padavimai apie piliakalnius, sakmės, pasakos, garsų pamėgdžiojimai), liaudies dainos, sutartinės ir tradicinė instrumentinė muzika.
Kviečiame Joniškio rajono savivaldybės lopšelius-darželius, darželius, bendrojo lavinimo mokyklas ir kultūros įstaigas aktyviai dalyvauti organizuojamame vietiniame „Tramtatulio“ ture. Dalyvių paraiškų laukiame iki 2017 m. vasario 24 d. el. paštu jkckultura@gmail.com. Joniškio rajono savivaldybėje išrinkti laureatai dalyvaus Aukštaitijos regiono ture, kuris vyks Panevėžyje 2017 m. kovo 25 d.
Konkurso nuostatus ir Dalyvio paraiškos formą galite rasti čia:


Nuostatai

„ETC“ solistė pelnė specialųjį A. Raudonikio prizą


2017, vasario 3



Vasario 1 d. Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokykloje vyko III-asis tarptautinis vaikų ir moksleivių dainavimo konkursas, skirtas kraštiečio kompozitoriaus Algimanto Raudonikio kūrybai.
Konkurse įvairiose amžiaus bei kitokio pobūdžio kategorijose varžėsi per trisdešimt solistų, ansamblių iš Lietuvos (Šiaulių, Naujosios Akmenės, Kuršėnų, Kelmės, Pasvalio, Pakruojo, Biržų, Užvenčio, Skuodo, Joniškio, Kriukų) ir Latvijos (Rygos).
Šiame konkurse specialųjį kompozitoriaus A. Raudonikio simpatijų prizą ir laureatės diplomą pelnė Joniškio kultūros centro jaunimo dainavimo studijos "ETC" solistė Gabija Vičaitė (vadovė Dovilė Juknienė, koncertmeisteris Modestas Jukna). Balsingoji Gabija A. Raudonikį sužavėjo išties įspūdingai atlikusi jo ir poeto E. Selelionio kūrybos dainą "Svaja".
Toks garbus įvertinimas, gaunant laureato diplomą už geriausiai atliktą kompozitoriaus kūrinį iš paties Maestro rankų, Gabijai Vičaitei buvo pirmas. Didžiuojamės ir džiaugiamės Gabijos, jos vadovės Dovilės bei dainavimo studijos "ETC" sėkme!

Nuotraukos

Kviečiame aplankyti dvi naujas parodas!


2017,  vasario 1




Nuo sausio 26 d. (iki vasario 26 d.) Joniškio kultūros centro II a. salėje eksponuojama dailininkų Mario Čačkos ir Baibos Preidytės (Daugpilis, Latvija) darbų paroda, skirta Latvijos nepriklausomybės paskelbimo dienai. Šie autoriai abstrakcionistine grafikos ir akvarelių darbų kolekcija atstovauja Daugpilio Marko Rothko menų centrą, kuriame ir dirba. M. Čačka yra šio meno centro meno vadovas, B. Preidytė – edukacinių projektų vadovė. Markas Rothko (Markus Rotkovičius), žydų kilmės menininkas, gimęs Daugpilyje vėliau emigravęs į JAV, yra vienas iš reikšmingiausių XX amžiaus dailininkų, išgarsėjusių visame pasaulyje. Būdamas vienas iš JAV pokario tapybos pagrindinių asmenybių, jis atstovauja Niujorko mokyklos vadinamajai abstraktaus ekspresionizmo krypčiai. 2013 m. Daugpilyje įkurtas jo vardo meno centras, kuriame eksponuojami šio menininko darbai bei vystoma plati kitų menininkų parodinė-ekukacinė veikla.
Nuo vasario 1 d. (iki kovo 1 d.) Joniškio kultūros centro fojė „Po palme“ eksponuojama iš Žagarės kilusio, šiuo metu Jungtinėje Karalystėje gyvenančio fotomenininko Vaidoto Geriko darbų paroda „Gyvenimas prie malkomis kūrenamos krosnies“ – senųjų Žagarės gyventojų portretai (paroda kurta 3 metus ir jau eksponuota 2015 m. Žagarėje vykusiame tarptautiniame meno renginyje „Zagare Fringe Festival“).

Surengti Joniškio r. geriausių valstybės tarnautojų apdovanojimai


2017, sausio 30



Beveik du mėnesius trukęs LR Seimo nario V. Gailiaus inicijuotas konkursas „Mūsų valstybės tarnautojas 2016“ baigėsi sausio 27 d. Joniškio raudonojoje sinagogoje vykusiu iškilmingu apdovanojimų vakaru.

Skaityti toliau


Pirmąkart Laisvės gynėjų dienai surengtas vokalinių ansamblių konkursas


2017,  sausio 16



Sausio 13-ąją Joniškio kultūros centre pirmąsyk vyko respublikinis vokalinių ansamblių konkursas-šventė "Laisvė - Lietuvos širdis", skirtas Laisvės gynėjų dienai paminėti. Renginys puoselėjo kelis tikslus. Be pagrindinio – Laisvės gynėjų dienos paminėjimo – buvo siekiama aktyvinti vokalinio žanro atlikėjų veiklą bei skatinti jų tobulėjimą. 

Skaityti toliau


2016 m.  naujienos